Vetenskapsvecka i Lund den 24 till 30 april: Det digitala samhället

Är digitaliseringen av vårt samhälle bara av godo? Har webbanvändare verkligen koll på vilka digitala spår de sätter? Med växande näthat och online mobbning - hur mår våra ungdomar? Och hur hållbart är egentligen det digitala samhället? Lunds universitet bjuder in till vetenskapsvecka med tjugo evenemang om vårt digitala samhälle.
Det digitala samhället

En av veckans många höjdpunkter är The Digital Society Symposium som pågår under två heldagar 24-25 april med internationellt kända gäster, bland annat grundaren av CreativeCommons professor Lawrence Lessig, och 16 lundaforskare. Arrangemanget live-sänds på Lunds unversitets hemsida också om du inte skulle ha möjlighet att närvara. Debatt i Lund den 24 april får besök av bland annat Carl Bildt och Amelia Andersdotter. Resten av veckan blir det diskussioner kring integritet, näthat och ohälsa bland ungdomar, hållbarhet och det digitala samhället, radikalisering och sociala medier, e-hälsa och digitalisering på arbetsplatsen. Veckan avslutas med robotar och kul för hela familjen.

Ladda ned programmet för vetenskapsveckan "Det digitala samhället 24-30 april" som pdf

Läs vidare om vetenskapsveckan Det digitala samhället på svenska och på engelska.

Se även Lunds universitets jubileumsblogg: Viktiga vägval för den digitala utvecklingen och Key crossroads for the digital development

2017-11-13
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
2017-11-07
Climathon Lund 2017