Stort intresse för ekodebatt

Försäljningen av ekomat slår alla rekord. Allt fler vill äta "schysst" och betalar gärna för det. Och intresset är rekordstort för torsdagens Debatt i Lund med rubriken Hur reko är eko?
ekomat

Drygt 1100 personer har anmält intresse för debatten via Facebook.  Panelen kommer att diskutera om ekomat verkligen innebär ett bättre klimat, lyckligare djur och ett sundare liv? Eller om ekomat bara är ännu en mattrend, som bromsar utvecklingen av det vanliga jordbruket och i värsta fall kan leda till världssvält?
Café Aten rymmer 400 personer. Det är först till kvarn som gäller, men de som inte får plats på Café Aten har möjlighet att följa debatten live via webben. Live via www.sydsvenskan.se och i efterhand via www.debattilund.se

I panelen sitter:

• Lars Bergström och Holger Kirchman– professorer vid SLU och författare till den omdebatterade boken ”Den ekologiska drömmen”
  • Søren Husted – professor vid Köpenhamns universitet som bland annat forskar om gifter i livsmedel
  • Maj Rundlöf – forskare inom biologisk mångfald vid Lunds universitet
  • Maria Wivstad – föreståndare för EPOK, ett centrum vid SLU som samordnar forskare inom ekologiskt jordbruk med beslutsfattare och näringsliv

Moderator: Torill Kornfeldt – vetenskapsjournalist med bakgrund i biologi, som har arbetat för bland andra Sveriges Radio, Dagens Nyheter och Forskning & Framsteg

2017-11-13
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
2017-11-07
Climathon Lund 2017