Pris för bästa examensarbete till LTH-studenter

Erik Bergman och Jonas Persson, studenter vid Lunds tekniska högskola, har skrivit examensarbete inom ramen för projektet ”Fjärrvärmens roll i ett hållbart Lund”. Nu har de tilldelats Svensk Fjärrvärmes pris för årets bästa examensarbete i kategorin ekonomi/samhällsvetenskap.
Foto: LU bildbank

I arbetet med titeln ”Hållbarhetsanalys av uppvärmningsalternativ – en jämförelse mellan fjärrvärme och värmepumpar ur ett kundperspektiv i Lunds kommun” har lundastudenterna genomfört en miljömässig, ekonomisk och socioekonomisk jämförelse mellan fjärrvärme och värmepumpar. Med ett kundperspektiv, med fokus på Lunds kommun, utgår de från att kunden står inför att välja uppvärmningssystem.

-Våra resultat visar att även om det i vissa fall kan vara ekonomiskt jämnt mellan alternativen så har fjärrvärmen fördelar som stabilare prisbild, lägre klimatpåverkan och bättre resurseffektivitet, säger Jonas Persson.

Färdigställandet av arbetet skedde på Kraftringen och Ulrika Bergström, chef för Kraftringens innovationskontor, säger att man de senaste åren satsat stort på samarbetet med universitetet och Lunds tekniska högskola genom olika projekt.

Läs mer om arbetet och priset här (länk till Kraftringen)

2017-12-14
December månads nyhetsbrev ute nu!
2017-12-12
Oväntat stora förluster av kol och kväve vid skogsbränder