Miljömålsberedningen och forskare från Lunds universitet i diskussion om Sveriges klimatstrategi

Stefan Nyström, kanslichef Miljömålsberedningen, medverkade på ett seminarium den 28 oktober tillsammans med forskare från Lunds universitet. Diskussionerna handlade om hur man får ord att bli handling i den svenska klimatstrategin mot nollutsläpp. Här hittar du videor från seminariet.
Foto: Flickr News Öresund

Lunds universitets forskare Markku Rummukainen, Magnus Jiborn, Astrid Kander, Roger Hildingsson, Fredrik N G Andersson och Max Åhman deltog tillsammans med Stefan Nyström, Miljömålsberedningen för att diskutera Sveriges strategier mot nollutsläpp.

Diskussionerna handlade om utsläppsminskningar, övergång till nya energisystem, ny teknik, grön ekonomi och hållbar utveckling. För att bli ännu mer av en förebild för andra nationer och framtida generationer, bör Sverige arbeta för att skapa tydliga regler, långsiktiga planer, lättillgängliga data och transparenta åtgärder för att förebygga ytterligare klimatförändringar.

Här hittar du videor från seminariet

Stefan Nyström, Miljömålsberedningen: How are the climate negotiations in Paris connected to Sweden’s work with a climate strategy?

Diskussionspanel: Markku Rummukainen (Centrum för miljö- och klimatforskning och LU hållbarhetsforum), Roger Hildingsson (Statsvetenskap), Fredrik NG Andersson (Ekonomihögskolan), Max Åhman (Miljö- och energisystem, LTH)

Astrid Kander & Magnus Jiborn, Lund University: Decoupling or displacement? Interpreting Swedish carbon emission trends

Markku Rummukainen, Lund University: The global case, in Paris and beyond

Talare: Markku Rummukainen (Centrum för miljö- och klimatforskning och LU hållbarhetsforum)

2017-12-14
December månads nyhetsbrev ute nu!
2017-12-12
Oväntat stora förluster av kol och kväve vid skogsbränder