Lunds universitet och Sydvatten på World Water Week

Lunds universitet och Sydvatten presenterar vattenkursen Tänk H2O! vid seminariet Inspire Youth to become Water and Development Ambassadors under den pågående Världsvattenveckan i Stockholm.
Stipendiet Tänk H2O!  består av två dagars vattenkurs för lärare och elever vid sjön Bolmen i Småland.

Under två dagar vid Bolmen, Skånes viktigaste råvattentäkt, får gymnasielärare och deras elever vara med om tvärvetenskapliga workshops, miniföreläsningar, rollspel och experiment under ledning av handledare från LUCSUS (Lunds universitets centrum för studier av uthållig samhällsutveckling), Sydvatten och Vildmarksgymnasiet i Unnaryd.

Tid: Torsdagen 27 augusti kl. 14.00-15.30. Seminariet Inspire Youth to become Water and Development Ambassadors.

Plats: City Conference Centre, Lilla Teatern, Barnhusgatan 12, Stockholm

Kontakt:

Ann Åkerman, LUCSUS, Lunds universitet, 0703-89 80 81.

LUCSUS är Lunds universitets centrum för utbildning, forskning och samverkan inom och utanför den akademiska världen i frågor som rör hållbar utveckling.

World Water Week arrangeras av Stockholm International Water Institute sedan 1991. Världsvattenveckan är en mötesplats för internationellt kunskapsutbyte kring vatten- och utvecklingsfrågor. Årets tema är Water for Development.

2017-12-14
December månads nyhetsbrev ute nu!
2017-12-12
Oväntat stora förluster av kol och kväve vid skogsbränder