Lunds universitet går med i europeiskt klimat- och innovationssamarbete

På onsdag den 7 oktober, lanserar Lunds universitet sitt medlemskap i EU:s största innovationssamarbete om klimatlösningar, som engagerar aktörer från näringslivet, universitet och till exempel städer, Climate-KIC.
Foto: LU

I Climate-KIC sammanstrålar forskning, innovation, undervisning och entreprenörskap i allt från att skapa utrymme för utveckling av nya idéer demonstrationsprojekt och stöd för nya entreprenörer, till utbildningsaktiviteter. Tillsammans med över 200 andra lärosäten, företag, städer och andra aktörer arbetar man mot det gemensamma målet – att hitta nya lösningar i form av produkter, tjänster för att minska de klimatpåverkande utsläppen.
Vid ett seminarium på Lunds universitet medverkar bland annat Climate-KIC:s vd, Bertrand van Ee, och direktör för Climate-KIC Nordic, Susanne Pedersen. De kommer att berätta mer om nätverket och vad medlemskapet kan innebära för möjligheter – både för Lunds universitet och för regionen.
Hela seminarieprogrammet finns här

Media hälsas välkomna till seminariet. Anmäl er via mail till anna [dot] kristiansson [at] cec [dot] lu [dot] se.

Var: LUX, Hörsal Nedre, Helgonavägen 3, Lund
När: onsdag 7 oktober, 10.00-12.15, registrering och kaffe från kl 9.15

Representanter från Lunds universitet och Climate-KIC kommer finnas tillgängliga efter seminariet.

Om Climate-KIC och Lunds universitet

Lunds universitet är partner i Climate-KIC, under dess nordiska nod vid DTU, Danmark. Climate-KIC Nordic är ett av tretton Climate-KIC centra i Europa, och har sina lokaler vid DTU, Danmarks Tekniske Universitet. Lunds universitet deltar med utbildnings, innovations och entreprenörskapsaktiviteter och har redan bidragit till den stora sommarskolan The Journey samt arbetat med att lyfta fram nya idéer och entreprenörer från regionen..

Kontakt

Markku Rummukainen, professor Lunds universitet: Tel. 046-222 96 84, markku [dot] rummukainen [at] cec [dot] lu [dot] se
Anna Kristiansson, kommunikatör Lunds universitet: Tel: 070-359 26 09, anna [dot] kristiansson [at] cec [dot] lu [dot] se

2017-11-13
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
2017-11-07
Climathon Lund 2017