Lundaprofessor - en av Sveriges miljömäktigaste

Tidningen Miljöaktuellt utser varje år Sveriges 101 miljömäktigaste personer. Markku Rummukainen, professor i klimatologi vid Lunds universitet, hamnar i år på plats 22.
Markku Rummukainen, professor i klimatologi vid Lunds universitet

Syftet med listan är att upp föredömen och personer som sätter agendan i miljö- och hållbarhetsfrågor, som driver på utvecklingen i mer hållbar inriktningen. Listan har tagits fram genom dels öppen nominering och dels genom en juryprocess.

Miljöaktuellt skriver:
"Markku Rummukainen är biträdande föreståndare för Centrum för Miljö- och Klimatforskning, och en av författarna bakom den senaste IPCC-rapporten. Som få andra lyckas Rummukainen kommunicera klimatförändringarnas effekt på samhället och förklara de viktigaste slutsatserna i IPCC:s rapport. När det kommer till att förklara det som händer med klimatet är Markku Rummukainen en av de skickligaste i Sverige."

Här hittar du listan över de miljömäktigaste i Sverige

Länk till Miljöaktuellt

2017-11-13
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
2017-11-07
Climathon Lund 2017