Jord - funderingar kring grunden för vår tillvaro: föreläsning 22 februari

När planetens gränser diskuteras är det viktigt att vi inte glömmer det som är fundamentalt för hela vår existens: jorden som vi odlar vår mat i och som ligger till grund för alla våra landbaserade ekosystem.
jord och planta

Håkan Wallander är professor i markbiologi vid Lunds universitet, och gav 2012 ut boken Jord - funderingar kring grunden for vår tillvaro. Han har mångårig erfarenhet av forskning om växters och svampars samarbete, och berättar om jordpartiklar, svampmycel och nedbrytning på ett intresseväckande sätt. Få svar på dina frågor om jordens betydelse för en hållbar utveckling.

Föreläsningen är ett samarr­angemang mellan Lunds Naturskyddsförening, Stadsbiblioteket i Lund och Lunds universitets Hållbarhetsforum.

Tid: 2017-02-22 18:00 till 19:30Plats: Atriumgården, Lunds stadsbibliotekIngen föranmälan. Varmt välkomna!

2017-12-14
December månads nyhetsbrev ute nu!
2017-12-12
Oväntat stora förluster av kol och kväve vid skogsbränder