Hållbart campus på studentutställning

Hur kan man göra LTH:s campus mer hållbart? Det var utgångspunkten för 40 studenter i kursen Stadsåterbruk vid den tvååriga masterutbildningen i Sustainable Urban Design vid Arkitektskolan på Lunds Tekniska Högskola.
Björn Sjulgård är en av studenterna som ställer ut i A-husets foajé under december-januari

Resultatet har blivit modeller som nu kommer att visas upp för allmänheten. Under sista halvan av december och första halvan av januari månad kommer studentprojekten att vara utställda i foajén i A-huset på LTH.

– Våra studenter har arbetat med hållbar stadsgestaltning, en av vår tids största utmaningar. Vi måste bli mer hållbara. Det innebär att vi måste bygga om världens städer och göra dem mer inkluderande och platsspecifika mer kompakta och samtidigt grönare, säger Peter Siöström, föreståndare för Sustainable Urban Design.

Missa inte invigningen den 15 dec!

Mastersprogrammet Sustainable Urban Design

Sustainable Urban Design på Facebook

Se filmen där Peter Siöström och Constantin Milea tillsammans med studenterna Suzete Timba, Björn Sjulgård och Carl Elgenstierna presenterar den kommande utställningen:

Anders Frick

2017-11-13
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
2017-11-07
Climathon Lund 2017