Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Europeisk sommarskola till Lund för att lära mer om klimat och omställning

Mellan den 9 och 23 augusti kommer sommarskolan "The Journey" till Lund. 45 europeiska master- och doktorandstudenter kommer lära sig mer om forskning, entreprenörskap och innovation med fokus på klimat. Sofia Isaksson är masterstudent på LTH och en av The Journey-deltagarna. Hon skriver om sina intryck från sommarskolan på Hållbarhetsforums blogg.
Studenter på The Journey. Photo: Triin Viilvere
Studenter på The Journey. Photo: Triin Viilvere

Sommarskolan "The Journey" är i Lund mellan den 9 och 23 augusti när Lunds universitet håller i sommarskolan. De 45 europeiska master- och doktorandstudenterna kommer att lära sig mer om omställning till ett klimatsmart samhälle.

Under de kommande två veckorna lär sig studenterna mer om forskning, entreprenörskap och innovation utifrån ett klimatperspektiv och omställning till ett klimatsmart samhälle. LU Innovation System kommer presentera mer om marknadsanalys, finansiering och pitching. Det blir också besök i Västra hamnen, Augustenborg, Brunnshög, Max IV samt Nanometerkonsortiet. Sista veckan blir det också besök i Växjö för att höra mer om hur staden arbetar med klimatomställning.

Team building övning på The Journey. Foto: Sofia Isaksson
Team building övning på The Journey. Foto: Sofia Isaksson
Innan dess har studenterna redan varit två veckor i England och efter Lund blir det en vecka i Köpenhamn. Programmet omfattar vetenskap, entreprenörskap och innovation med föreläsningar, platsbesök, samtal med professionella och grupparbeten, med fokus på klimat. Studenterna har ett grupparbete som pågår under de 5 veckorna, där de ska arbeta med en affärsidé relaterat till klimatfrågan och göra affärsplan mm för denna. Den sista veckan möter de en annan grupp med studenter och tävlar om vem som har den bästa affärsidén.

The Journey är en del av Climate-KIC, som samlar över 230 lärosäten, företag, städer och andra aktörer i Europa med det gemensamma målet att hitta lösningar på klimatutmaningen. Lunds universitet blev en del av Climate-KIC i juni i år, läs mer om samarbetet här.

The beginning of a Journey - läs mer på bloggen

Sofia Isaksson
Sofia Isaksson är en av de tio studenterna från Lunds universitet som är med i The Journey. Hennes mål med sommarskolan är att lära sig mer om klimatförändring och entreprenörskap och kunna kombinera det med hennes utbildning inom teknik och industridesign för att ta sig an klimatrelaterade utmaningar.

Läs Sofias reflektioner från The Journey på Hållbarhetsforums blogg.


Om Climate-KIC

Climate-KIC samlar över 230 lärosäten, företag, städer och andra aktörer i Europa med det gemensamma målet att hitta lösningar på klimatutmaningen. Inom Climate-KIC skapas partnerskap för att integrera forskning, näringsliv och teknik för att innovativa idéer ska bli till nya produkter, tjänster och arbetstillfällen. Climate-KIC Nordic är ett av tretton Climate-KIC centra i Europa, och har sina lokaler vid DTU, Danmarks Tekniske Universitet. Från Sverige är tidigare Chalmers med i Climate-KIC Nordic. Läs mer om Climate-KIC: http://www.climate-kic.org/

Climate-KIC består av tre olika delar; utbildning, entreprenörskap och innovation. Climate-KIC anordnar ett antal olika arrangemang inom dess fokusområden, exempel är The Climathon, där deltagare samlas under 24 timmar för att komma på och konkretisera hållbara lösningar. Ett annat exempel är Climate Launch pad, som är Europas största tävling för affärsidéer inom cleantech.

 

Senaste artiklar

2017-12-14
December månads nyhetsbrev ute nu!
December månads nyhetsbrev ute nu!
2017-12-12
Oväntat stora förluster av kol och kväve vid skogsbränder
Oväntat stora förluster av kol och kväve vid skogsbränder
2017-11-22
Lundaforskare, doktorander och studenter om klimatmötet i Bonn
Lundaforskare, doktorander och studenter om klimatmötet i Bonn
2017-11-21
Varmare klimat förändrar Skånes flora
Varmare klimat förändrar Skånes flora
2017-11-14
Internationell hållbarhetskonferens vid Ekonomihögskolan i Lund
Internationell hållbarhetskonferens vid Ekonomihögskolan i Lund

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability [dot] lu [dot] se