20 årskullar hållbarhetsproffs möts i Lund 26-27 augusti

Vad har Sveriges röst vid FN:s klimatförhandlingar i Paris gemensamt med den miljöansvarige för Asiens största hamnar och kvinnan som styr över hållbarheten i Ikeas möbelmaterial? Alla har inlett sina karriärer med ett års spetsutbildning vid Internationella miljöinstitutet i Lund (iiiee).
Lena Neij, föreståndare Internationella Miljöinstitutet. Foto: LU bildbank
Nu möts dessa hållbarhetsexperter under två dagar tillsammans med ett hundratal andra beslutsfattare och forskare. Välkommen att träffa dem på onsdag kl. 13 den 26 augusti 2015.

Under 2015 firar iiiee sitt 20-årsjubileum, med en internationell konferens den 26-27 augusti som höjdpunkt. Institutets stora nätverk i svenskt näringsliv och olika myndigheter samlas för att lyssna till namn som Peter Hennicke, Eva Heiskanen och Thomas Lindhqvist, ledande forskare som talar om vägar till hållbar utveckling för samhället.

– Vår verksamhet präglas i hög grad av samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Samverkan är ett sätt för vår forskning att bli till nytta för samhället och snabba på utvecklingen mot ett hållbart samhälle, säger Lena Neij, chef för Internationella miljöinstitutet.

Till konferensen kommer även många tidigare studenter.

– De bildar en spännande laguppställning som tydligt visar hur vår utbildning ger kunskaper för att bedriva hållbarhetsarbete på hög nivå runtom i världen. Vår alumnikår gör verkligen skillnad, säger Håkan Rodhe, ansvarig för externa relationer och för alumniverksamheten vid iiiee, ett aktivt nätverk som varit något av en förebild när Lunds universitet byggt upp sin motsvarighet.

Välkommen på internationell pressträff den 26 augusti kl. 13–13.45 på iiiee i Lund!

• Lena Neij berättar kort om Internationella miljöinstitutet och ger exempel på aktuell forskning och samverkan.
  • Håkan Rodhe presenterar några konferensdeltagare som alla studerat vid institutet och idag har toppansvar inom hållbarhet i verksamheter runtom i världen (se nedan).
  • Möjlighet till kortare intervjuer, alternativt att bestämma senare intervjutid.

Tid och plats: kl. 13.00–13.45, onsdag 26 augusti, rum 201, Internationella miljöinstitutet vid Lunds universitet (iiiee), Tegnérsplatsen 4, Lund. Huset ligger bredvid Kulturhistoriska museet.

Vi bjuder på en lunchsmörgås!

Mer information om jubileumskonferensen hittar du här (länk till IIIEE:s webbplats)

Kontakt och mer information

Kontaktpersoner och medverkande vid pressträffen:

2017-11-13
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
2017-11-07
Climathon Lund 2017