Sydvatten och Lunds universitet samarbetar för att höja vattnets värde

– Det är oerhört viktigt att unga människor får möjlighet att lära sig om framtida vattenutmaningar på ett ämnesövergripande sätt. Verkligheten är tvärvetenskaplig! Genom kursen Tänk H2O! lyfter Sydvatten och Lunds universitet tillsammans fram nya perspektiv på vattenfrågor, berättar universitetslektor Sara Brogaard.
Stipendiet Tänk H2O!  består av två dagars vattenkurs för lärare och elever vid sjön Bolmen i Småland.

Internatet Tänk H2O! är ett exempel på hur offentliga aktörer kan ta ett utökat samhällsansvar och höja unga människors medvetenhet, kunskap och förståelse för vattenfrågor. Projektet vill uppmuntra eleverna till vidareutbildning eller engagemang för att främja en hållbar utveckling inom vattensektorn.

Under två dagar vid Bolmen, Skånes viktigaste råvattentäkt, får lärare och elever vara med om tvärvetenskapliga workshops, miniföreläsningar, rollspel och experiment under ledning av handledare från Lunds universitet, Sydvatten och Vildmarksgymnasiet i Unnaryd.

Imorgon, tisdag, presenteras Tänk H2O! på den internationella pedagogikkongressen WEEC. Sara Brogaard, universitetslektor och biträdande föreståndare på LUCSUS (Lunds universitets centrum för studier av uthållig samhällsutveckling) berättar om varför ett universitet och en dricksvattenproducent samarbetar i olika pedagogiska projekt.

Tid: Tisdagen 30 juni kl. 13.30. Programpunkten Collaboration for learning on challenges for water ligger under temat Beyond the green economy: educating and learning for green jobs in a green society.

Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6, Göteborg

Kontakt: Sara Brogaard, universitetslektor och biträdande föreståndare vid LUCSUS, Lunds universitet, 0702-73 30 62 och Anna-Karin Wickström, kommunikatör, Sydvatten, 040-35 15 63.

Läs hela pressreleasen från Sydvatten här