Lundaprofessor på FN:s konferens om hållbarhetsutbildning

Prof. Lena Neij, Internationella Miljöinstitutet, deltar i sessioner kring e-lärande och energi vid UNESCOs världskonferens om utbildning för hållbar utveckling i Japan.
Lena Neij, föreståndare Internationella Miljöinstitutet. Foto: Kenneth Ruona, LU bildbank

UNESCOs världskonferens om utbildning för hållbar utveckling (ESD) markerar slutet av ett årtionde för utbildning för hållbar utveckling, som pågått sedan 2005, och lanserar det globala åtgärdsprogrammet för ESD. Konferensen äger rum den 10-12 November 2014 i Aichi-Nagoya, Japan. Under parollen "Att lära i dag för en hållbar framtid" kommer konferensen att fira resultaten från de gångna tio åren och identifiera goda exempel när man ställer om för ett framtida ESD.

Internationella Miljöinstitutet (IIIEE) har varit en aktiv deltagare under de senaste tio åren med två UNESCO-professurer i lärande för hållbar utveckling: professor ThomasJohansson 2006-2010 och professor Lena Neij från 2011. Det IIIEE framför allt bidragit med är

Lena Neij kommer att delta och samordna två sessioner på konferensen: om e-lärande och om energi.