Lena Neij till regeringsråd för hållbar utveckling

Lena Neij har utsetts att sitta med i regeringens vetenskapliga råd för hållbar utveckling. Tanken är att gruppen med toppforskare ska ge råd till regeringen för en grön omställning med fokus på ekonomi och miljö- och klimatarbetet.
Lena Neij, föreståndare Internationella Miljöinstitutet. Foto: Kenneth Ruona, LU bildbank

Lena Neij är föreståndare för Internationella miljöinstitutet vid Lunds universitet är invald som expert på hållbar stadsutveckling. Hon innehar också en UNESCO-professur i hållbar utveckling.

Regeringsrådet kommer att dra igång i höst och bestå av tolv forskare. Hittills har endast en handfull forskare tillsatts. Förutom Lena Neij ingår än så länge Karin Markides, avgående rektor för Chalmers, miljöforskaren Johan Rockström, nationalekonomen Thomas Sterner samt Gustaf Arrhenius på Institutet för framtidsstudier.