Greening the Economy: Sustainable Cities – en ny MOOC från IIIEE startar 18 januari 2016

Hur kan vi skapa en hållbar utveckling i våra städer? En ny MOOC-kurs från IIIEE, Lunds universitet, utforskar hållbara städer som drivkraft för en grönare ekonomi.
Foto: Lasse Strandberg

Under kursen är hållbar stadsomvandling och klimatförändringar i fokus. Det handlar om en radikal förändring som effektivt kan styra stadsutveckling mot de ambitiösa hållbarhets- och klimatmålen.

Vi belyser de viktigaste trenderna av urbanisering, minskade koldioxidutsläpp och hållbarhet. Vi undersöker visioner, experiment och innovationer i städer. Och vi tittar på både vad som händer i städerna för närvarande och framtida möjligheter för städer.

Du får ta del av korta filmer och föreläsningar, liksom interaktiva forum och en praktisk uppgift. Kursen består av fem delar:

• Hållbar stadsomvandling
• Infrastruktur och planering