Det behövs en ny industripolitik!

Idag skriver fyra lundaforskare med fokus på klimatfrågor på DI Debatt att det behövs politisk styrning för att nå nollvisionen för koldioxidutsläpp inom industrin. Annars riskerar vi att produktionen flyttar utomlands.
industri

Basindustrin i Sverige står idag för ungefär en tredjedel av våra koldioxidutsläpp. Forskarna menar att dagens fokus på kortsiktig kostnadseffektivitet och skyddande åtgärder, till exempel undantag från skatter eller gratis tilldelning av utsläppsrätter, inte skapar förutsättningar för att snabbt nå en nollvision i koldioxidutsläpp. Industrin kan inte ensam driva utvecklingen utan det krävs statlig samverkan och styrning för att skapa förutsättningar för investeringar i produktion och marknader för fossilfria material, skriver forskarna i sin debattartikel.

Läs artikeln i sin helhet:

Fyra forskare: Ny industripolitik krävs för att minska utsläppen: http://www.di.se/opinion/fyra-forskare-ny-industripolitik-kravs-for-att-...