Blir världen bättre? Vetenskapsvecka 6-12 mars

Blir världen bättre? Den frågan ställer sig forskare när 350-årsjubileets första vetenskapsvecka går av stapeln 6-12 mars. Debatt i Lunds panellister inleder veckan genom att vrida och vända på frågan och därefter följer fem dagar med diskussioner och föreläsningar om levnadsstandard, mänskliga rättigheter, krig, terrorism, klimat m.m.
blir världen bättre?

Det verkar nästan inte finnas något slut på stora globala utmaningar som vi måste hantera, såsom ett varmare klimat, ökande klyftor mellan rika och fattiga, ökade utsläpp, brist på rent vatten, kränkningar av mänskliga rättigheter och mycket mer.

Vetenskapsveckan Blir världen bättre? är en del av universitetets jubileumsfirande där vi bjuder in framstående forskare från både Lund och andra delar av världen som ger sin syn på vart världen är på väg. Kom och delta 6-12 mars. Läs mer

Läs också forskarreflektioner på temat i senaste LUM, Lunds universitets magasin, nr 1, 2017: Sverige – föredöme eller skräckexempel?