Avhandling om grön närmiljö för god hälsa

- Den grupp som hade störst nytta av en grön närmiljö av hög kvalitet var den grupp som hade sämst socioekonomiska förutsättningar för god hälsa. Sannolikt är betydelsen av allmänna gröna ytor mindre för människor som har egen trädgård och/eller möjlighet att regelbundet ta sig till grönområden längre bort från bostaden, säger Hanna Weimann.
blommor balkong

Hanna Weimann disputerade den 19 maj 2017 i ämnet folkhälsovetenskap med inriktning epidemiologi.
Avhandlingens titel: Green neighbourhood environments - Implications for health promotion, physical activity and well-being

Läs vidare om hennes arbete i en populärvetenskaplig artikel från Lunds universitet 22 maj 2017: Balkonglådor är också viktiga för hälsan